info-lanzarote.nl


Reisinformatie Lanzarote

Main Page Content:

Ad Google

Het weer en klimaat in Lanzarote

Klimaat in Lanzarote


Het klimaat van Lanzarote is een van de belangrijkste redenen waarom het eiland een aantrekkelijke vakantiebestemming is. Lanzarote geniet namelijk het gehele jaar van een milde klimaat. Dit maakt het tot een prachtige vakantiebestemming in zowel de zomer als de winter.
In de wintermaanden (november-februari) stijgt de temperatuur overdag normaal gesproken tot gemiddeld 25 graden Celsius, maar kan de temperatuur in de avond dalen tot 12 graden Celcius. Om deze reden is het advies om een fleece of een licht jasje mee op vakantie te nemen.
Tijdens de warmste maanden juli, augustus en september kan de temperatuur overdag boven de 30 graden Celcius stijgen, vooral op de beschutte plekken of als er weinig wind is. In de avond daalt de temperatuur zelden onder de 20 graden Celcius.
Lanzarote kent ook zeer weinig neerslag. Jaarlijks valt er gemiddeld maar 140 mm regen. Dit komt voornamelijk door de nogal vlakke landschap van het eiland. De hoogste top van Lanzarote ligt op slechts 671 meter. Terwijl de meer westelijk gelegen Canarische Eilanden veel regen op hun bergachtige noordelijke hellingen ontvangen, missen de lage heuvels van Lanzarote juist aan hoogte om regen te veroorzaken. Wanneer het op Lanzarote dan toch regent, dan is de kans hierop voornamelijk in de maanden november tot en met maart.

Lanzarote ligt op slechts 127 kilometer van de Sahara ligt en heeft te maken met passaatwinden die van invloed zijn op het klimaat. Door de noordoostelijke passaatwinden die zich tijdens de zomermaanden voordoen, blijft de temperatuur meer gematigd. Wanneer de wind zo nu en dan vanuit het oosten waait brengen de Saharawinden verschroeiende temperaturen (een warme fohn) en stof (Calima) met zich mee. Hoewel de, soms sterke, noordoostenwind in de belangrijkste toeristische resorts vaak wordt geblokkeerd door gebouwen of heuvels, moet je voorzichtig zijn om niet te verbranden, omdat de verkoelende werking van de wind voorkomt dat je de gevolgen van de sterke zon merkt.
Ook het koude zeewater komende van de Golf van Mexico beinvloedt het klimaat van Lanzarote. De watertemperatuur ligt tussen de 17 en 22 graden Celcius. Dit draagt bij aan een zachte luchtvochtigheid en een gemiddelde temperatuur van 21 graden Celcius in januari en 28 graden Celcius in augustus.
Lanzarote is zodoende een paradijs die de bezoekers het hele jaar door van zomers weer doet genieten.Weersvoorspelling in Lanzarote


Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Lanzarote Lastminute Nu supervoordelig naar Lanzarote. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Lanzarote Bekijk hier jouw reis naar Lanzarote! Jouw vakantie goed geregeld.Aanbiedingen Lanzarote Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.Vakanties op Tenerife Naar Puerto del Carmen? Altijd scherp geprijsd.-

Advertentie

 

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in LanzaroteHet weer in Lanzarote

Het weer in Lanzarote, weersvoorspelling Lanzarote, Canarische Eilanden

- -

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie

 

Eiland hoppen Vakantie naar de Canarische Eilanden. Bezoek Lanzarote, Tenerife en meer.Vakantie in Lanzarote Ontdek Lanzarote met Sunweb Vakanties.Lanzarote vakantie Vakantie naar het authentieke Lanzarote. Boek de mooiste vakanties online.Zonvakantie Lanzarote Naar Lanzarote? Groot aanbod, lage prijzen.
Advertentie