info-lanzarote.nl


Reisinformatie Lanzarote

Main Page Content:

Ad Google

Timanfaya National Park


Timanfaya werd op 9 augustus 1974 uitgeroepen tot Nationaal Park. Het park beslaat een oppervlakte van ruim 51 vierkante kilometer en ligt in het zuidwesten van het eiland Lanzarote.
Het hele park is van vulkanische oorsprong. De meest recente vulkaanuitbarstingen vonden plaats in de 18e eeuw, tussen de jaren 1730 en 1736. Daarbij werden verschillende dorpen op het eiland verwoest, waaronder Timanfaya waarnaar het park is vernoemd. De laatste uitbarstingen waren in 1824. Door de geringe neerslag op Lanzarote heeft er sindsdien geen erosie plaatsgevonden en is dit gebied vrijwel hetzelfde gebleven als vlak na de uitbarstingen in de 18e eeuw.

Het National Park Timanfaya heeft meer dan twintig slapende vulkanen. De meest bekende vulkanen zijn La Montana de Fuego (Vuurberg)en Montana Rajada (Gebarste Berg). Er is nog steeds veel vulkanische activiteit, met plekken waar de temperatuur kan oplopen tot wel 100 tot 120 graden Celcius aan de oppervlakte, en meer dan 600 graden Celcius op een diepte van 13 meter.


Lanzarote National Park Timanfaya


Dit deel van het eiland is een must voor elke bezoeker van het eiland vanwege zijn unieke "maanlandschap" en zeldzame plantensoorten. Op het park wordt gedemonstreerd hoe heet het gebied nu nog steeds is. Droge takken worden in een gat in de grond gegooid en verbranden onmiddellijk, terwijl water dat in een gat wordt gegoten binnen enkele seconden in de vorm van stoom wordt uitgespuwd. De temperatuur stijgt blijkbaar al slechts een paar meter onder de grond tot meer dan 400 graden Celcius.

Het restaurant van het park 'El Diablo' biedt een indrukwekkend uitzicht op het landschap en serveert eten dat is gekookt met behulp van aardwarmte. Een gietijzeren grill is boven een groot gat in de grond geplaatst waarop het eten wordt bereid. Het is aan te raden om hier vroeg te komen als je van het eten wilt proeven, want de keuken sluit om 15:00 uur.

Het is niet mogelijk om gewoon vrij rond te lopen langs de vulkanen, maar een bustocht door het Nationaal Park is in de toegangsprijs inbegrepen. Deze route van ongeveer 14 kilometer staat bekend als "La Ruta de los Volcanes". De tour is voorzien van audio commentaar met bespreking van fragmenten uit het dagboek van de plaatselijke pastoor Don Andres Lorenzo Curbelo, die ooggetuige van de verwoestende uitbarstingen was. Hij beschrijft de gebeurtenissen tussen 1731 en 1732 vanaf het begin van de uitbarsting tot het moment dat bevolking moest emigreren.

Het Nationale Park is onlangs gestart met een gratis, begeleide wandeling (in het Spaans of Engels) via twee routes door het park. Om gebruik te maken van deze service moet je wel tenminste 48 uur van tevoren reserveren.

Meer informatie over Timanfaya National Park:Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Lanzarote Lastminute Nu supervoordelig naar Lanzarote. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Lanzarote Bekijk hier jouw reis naar Lanzarote! Jouw vakantie goed geregeld.Aanbiedingen Lanzarote Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.Vakanties op Tenerife Naar Puerto del Carmen? Altijd scherp geprijsd.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in LanzaroteHet weer in Lanzarote

Het weer in Lanzarote, weersvoorspelling Lanzarote, Canarische Eilanden

- -

Advertentie

 

Eiland hoppen Vakantie naar de Canarische Eilanden. Bezoek Lanzarote, Tenerife en meer.Vakantie in Lanzarote Ontdek Lanzarote met Sunweb Vakanties.Lanzarote vakantie Vakantie naar het authentieke Lanzarote. Boek de mooiste vakanties online.Zonvakantie Lanzarote Naar Lanzarote? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie