info-lanzarote.nl


Reisinformatie Lanzarote

Main Page Content:

Ad Google

Lanzarote reistips


Geografie van Lanzarote

Lanzarote is 62 kilometer lang en 21 kilometer breed. Het eiland ligt op 140 kilometer van de kust van Marokko. Tot Lanzarote behoren ook de eilanden La Graciosa, Alegranza en Montana Clara. Een groot deel van het eiland is bedekt met lava en ziet eruit als een maanlandschap omdat er bijna geen begroeiing is.
>>> Meer informatie over Lanzarote geografie en kaart

Het weer en klimaat in Lanzarote

Lanzarote kent een subtropisch klimaat. Dit betekent over het algemeen warme zomers en zachte winters. In de zomer is de gemiddelde temperatuur overdag 25 graden Celcius, in de winter 20 graden Celcius.
>>> Meer informatie over het weer en klimaat in Lanzarote

Lanzarote


Lokale tijd

Op Lanzarote is het 1 uur vroeger dan in Nederland, zowel in de zomertijd als in de wintertijd.

Taal

De officiele taal op Lanzarote is het Spaans. In de meeste toeristische plaatsen spreekt men ook Engels.

Valuta en geld opnemen

De munteenheid in Lanzarote is de Euro.
In de meeste steden en badplaatsen op Lanzarote kun je geld pinnen.

Paspoort en visum

Om Lanzarote binnen te komen heb je een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Het rijbewijs is geen formeel identiteitsbewijs en wordt als zodanig niet geaccepteerd in het buitenland.

Gezondheid en vaccinaties

Voor Lanzarote zijn intentingen niet verplicht. Wil je meer weten of voor je vakantie in Lanzarote reizigersadviezen zijn, kijk dan op LCR.nl

Veiligheid

In het algemeen kun je in Lanzarote veilig reizen.
Wil je veilig op reis naar Lanzarote, kijk dan even op de website van Het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij geeft namelijk voor elk land haar reisadvies.
Met dit reisadvies kun je jezelf beter voorbereiden op eventuele risico's die aan een verblijf in Lanzarote verbonden zijn.
De actuele reisadvies voor Lanzarote vind je op: Reisadvies Spanje

Leidingwater

Het water uit de kraan in Lanzarote is drinkbaar, maar is niet echt lekker van smaak. Daarom kopen de meeste mensen water in flessen, deze zijn overal verkrijgbaar.

Telefoneren

Vanuit Lanzarote: toets eerst 0031, dan het netnummer zonder 0 en daarna het abonneenummer.
Vanuit Nederland: toets eerst 0034.

Elektriciteit

In Lanzarote is de netspanning 220 Volt (50Hz), net als in Nederland. Ook de stopcontacten zijn meestal gelijk aan die van Nederland , maar neem voor de zekerheid een wereldstekker mee.

Medicijnen

Mocht je regelmatig medicijnen gebruiken, zorg er dan voor dat je een geneesmiddelenkaart (bij de apotheek en huisarts verkrijgbaar) bij je reisdocumenten bewaart. Op deze kaart worden de merknamen van jouw medicijnen en de samenstelling van de producten genoteerd. Hiermee voorkom je dat de douane de medicijnen voor drugs aanziet.
Neem van huis in ieder geval de nodige basismedicijnen mee, zoals paracetamol, pleisters, jodium, immodium.

Bagage

Wat je op vakantie naar Lanzarote meeneemt hangt af van de soort reis die je gaat maken, het gebied dat je bezoekt en de periode van het jaar. Wil je een inpaklijst opstellen, dan kan je hierbij worden geholpen met de informatie op de volgende website: Inpaklijst.nl

Reisverzekering

Als je op reis gaat, sluit altijd een reisverzekering. Je verzekert niet alleen je bagage en sportuitrusting, maar ook tegen de mogelijk hogere geneeskundige kosten dan dat je eigen ziektekostenverzekering in het buitenland vergoedt.
>>> Meer informatie over Reisverzekering

Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Lanzarote Lastminute Nu supervoordelig naar Lanzarote. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Lanzarote Bekijk hier jouw reis naar Lanzarote! Jouw vakantie goed geregeld.Aanbiedingen Lanzarote Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.Vakanties op Tenerife Naar Puerto del Carmen? Altijd scherp geprijsd.-

Advertentie

 

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in LanzaroteHet weer in Lanzarote

Het weer in Lanzarote, weersvoorspelling Lanzarote, Canarische Eilanden

- -

Advertentie

 

Eiland hoppen Vakantie naar de Canarische Eilanden. Bezoek Lanzarote, Tenerife en meer.Vakantie in Lanzarote Ontdek Lanzarote met Sunweb Vakanties.Lanzarote vakantie Vakantie naar het authentieke Lanzarote. Boek de mooiste vakanties online.Zonvakantie Lanzarote Naar Lanzarote? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie