info-lanzarote.nl


Reisinformatie Lanzarote

Main Page Content:

Ad Google

Puerto del Carmen op Lanzarote


Puerto del Carmen is de belangrijkste toeristische stad van Lanzarote. Het merendeel van de bezoekers van Lanzarote kiest voor deze badplaats als vakantiebestemming. Puerto del Carmen trekt toeristen uit alle hoeken van Europa, voornamelijk Engeland en Duitsland, maar ook uit Spanje.
Puerto del Carmen kent een oude en een nieuwe centrum. De langgerekte boulevard Avenida de las Playas met alle toeristenwinkels en grote stranden vormen de nieuwe stad. Deze boulevard van Puerto del Carmen loopt ruim 7 km langs de zuidoostkust van het eiland, met aan de ene kant de verschillende stranden en aan de andere kant vele restaurants, bars, winkels en andere toeristische attracties. Appartementen, villa's en hotels bestrijken een gebied van zo'n 1 kilometer landinwaarts vanaf de kustlijn. Door de strenge planologische richtlijnen die Cesar Manrique heeft opgesteld zul je in Puerto del Carmen geen hoogbouw vinden.
De schilderachtige en rustige oude stad van Puerto del Carmen omvat de haven Puerto Tinosa met de dokken. De oude stad heeft het traditionele Canarische sfeer grotendeels weten te behouden en vindt je juist hier de lokale bevolking. Hier is een verscheidenheid aan restaurants en bars met uitzicht op de jachthaven, de zee en in de verte op de vulkanische bergen van Papagayo en het eiland Fuerteventura.

De nieuwe stad bruist van activiteiten. Er zijn een breed scala aan bars, restaurants en discotheken. Hier ligt ook de Biosfera Plaza. Dit is een nieuw gebouwde winkelcentrum en heeft vier verdiepingen met onder andere winkels en bars. Er zijn hier verschillende clubs die open zijn tot 06.00 uur en dus vrij populair bij de jongere toeristen. maar ook vind je hier een speeltuin voor de kinderen.Puerto del Carmen
In Puerto del Carmen is een groot aantal duikcentra. Duiken is hier een van de meest populaire watersporten vanwege de zeer gunstige watercondities. De watertemperatuur varieert van 19 graden Celcius in de winter tot 23 graden Celcius in de zomer en de zichtbaarheid onder water is gemiddeld meer dan 25 meter. Voor de kust van Puerto ligt ook een kilometers lange rif, dat vele mogelijkheden biedt voor zowel beginnende als gevorderde duikers.
Vanuit de haven Puerto Tinosa kun je diverse boottrips maken.
Door de ligging is Puerto del Carmen tevens een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes over het hele eiland. Zo liggen onder andere het Nationale Park, Arrecife, Yaiza en San Bartelome vrij dicht in de buurt van de stad.


Puerto del Carmen bezienswaardigheden en activiteiten


  • De hoofdstad Arrecife met onder andere: winkelstraat de Calle Leon y Castillo, strand Playa del Reducto, de wekelijks markt (zaterdag van 9-14 uur) op Plaza de Las Palmas, El Charco de San Gines.
  • het Internationaal Museum, gevestigd in Castillo de San Jose.
  • het Archeologisch Museum van Lanzarote, gevestigd in Castello de San Gabriel.
  • Het winkelcentrum Biosfera Plaza.
  • Boulevard Avenida de las Playas.
  • Het oude centrum met de haven Puerto Tinosa en dokken.
  • Duiken en duikscholen.
  • Het National Park Timanfaya.
  • La Cueva de Los Verdes.

Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Lanzarote Lastminute Nu supervoordelig naar Lanzarote. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Lanzarote Bekijk hier jouw reis naar Lanzarote! Jouw vakantie goed geregeld.Aanbiedingen Lanzarote Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.Vakanties op Tenerife Naar Puerto del Carmen? Altijd scherp geprijsd.-

Advertentie

 

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in LanzaroteHet weer in Lanzarote

Het weer in Lanzarote, weersvoorspelling Lanzarote, Canarische Eilanden

- -

Advertentie

 

Eiland hoppen Vakantie naar de Canarische Eilanden. Bezoek Lanzarote, Tenerife en meer.Vakantie in Lanzarote Ontdek Lanzarote met Sunweb Vakanties.Lanzarote vakantie Vakantie naar het authentieke Lanzarote. Boek de mooiste vakanties online.Zonvakantie Lanzarote Naar Lanzarote? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie

 


Advertentie