info-lanzarote.nl


Reisinformatie Lanzarote

Main Page Content:

Ad Google

Playa Blanca op Lanzarote

Playa Blanca (de "Witte Strand") is de meest zuidelijke stad van het Spaanse eiland Lanzarote en ligt in de gemeente Yaiza.
Het is het nieuwste badplaats op het eiland dat door de jaren heen is uitgegroeid tot de tweede grootste toeristische resort van Lanzarote. Vanwege zijn schoonheid en rust is het de ideale badplaats voor het hele gezin om er te ontspannen.
Playa Blanca strekt zich nu uit van de beroemde Papagayo stranden van Las Coloradas tot de Faro Park en vuurtoren Faro de Pechiguera, met een boulevard van ruim 7 kilometer langs de gehele kust. Afgezien van het centrum van de stad is de badplaats niet dicht bebouwd en bestaat het voornamelijk uit bungalows, villas en slechts enkele, grote luxe hotels.
De kustlijn rond Playa Blanca is in werkelijkheid een grote, 9 kilometer brede, baai die vervolgens is onderverdeeld in drie kleinere baaien. Van oost naar west liggen er de stranden Playa Dorada, Playa Blanca en Playa Flamingo. Omdat de stranden in een baai liggen betekent dit dat ze beschutting geven en ideaal zijn om er te zwemmen en te zonnen.
Het strand in het centrum van Playa Blanca is vrij klein en kan erg druk worden, maar er zijn twee goed beschermde stranden, op loopafstand van het centrum van het resort, namelijk Playa Dorada in het oosten en Playa Flamingo in het westen.
De meest spectaculaire stranden zijn echter in Punta del Papagayo, ongeveer 2 kilometer ten oosten van de jachthaven Marina Rubicon. De Papagayo stranden zijn mooi en liggen relatief geisoleerd. Ze zijn toegankelijk via een onverharde weg.
Playa Blanca
Vrij recent is modieuze haven Marina Rubicon in het westen van de stad aangelegd. Marina Rubicon bestaat uit chique restaurants en design boetiekjes, gepositioneerd naast een mooie jachthaven voor luxe jachten en boten. Hier aan de kade van de haven kun je achterover leunen en genieten van zowel de lokale als internationale gerechten die in de restaurants worden aangeboden.
Het enige historische gebouw van betekenis in Playa Blanca is de 18e eeuwse Castillo de las Coloradas (Torre del Aguila), gelegen net ten oosten van de jachthaven Marina Rubicon. De toren is destijds gebouwd om het eiland te verdedigen tegen aanvallen van piraten. Dit is ook de plek waar Jean de Bethencourt zijn basis had opzet toen hij in 1402 met de verovering van de Canarische Eilanden begon.
Het nachtleven van Playa Blanca vind je voornamelijk in het Centro Comercial Papagayo of Centro Comercial Punta Limones. De plaatselijke bewoners komen hier op vrijdag- en zaterdagavond, terwijl de vakantiegangers meer de neiging hebben om op woensdagavond te stappen. Denk eraan dat het nachtleven in Spanje vaak later begint en vele bars pas ver na middernacht druk worden. Maar enkele van de discotheken en bars in Centro Comercial Papayago zijn dan ook geopend tot 06.00 uur in de ochtend.

Vanuit de haven vertrekken veerboten naar het buureiland Fuerteventura. De reis duurt slechts twintig tot dertig minuten en is een fantastische excursie. De oversteek van de oceaan naar Corralejo op Fuerteventura is zeker de moeite waard, want de stranden en duinen aldaar overtreffen die van Playa Blanca.
Playa Blanca bezienswaardigheden en activiteitenLinks
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Lanzarote Lastminute Nu supervoordelig naar Lanzarote. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Lanzarote Bekijk hier jouw reis naar Lanzarote! Jouw vakantie goed geregeld.Aanbiedingen Lanzarote Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.Vakanties op Tenerife Naar Puerto del Carmen? Altijd scherp geprijsd.-

Advertentie

 

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in LanzaroteHet weer in Lanzarote

Het weer in Lanzarote, weersvoorspelling Lanzarote, Canarische Eilanden

- -

Advertentie

 

Eiland hoppen Vakantie naar de Canarische Eilanden. Bezoek Lanzarote, Tenerife en meer.Vakantie in Lanzarote Ontdek Lanzarote met Sunweb Vakanties.Lanzarote vakantie Vakantie naar het authentieke Lanzarote. Boek de mooiste vakanties online.Zonvakantie Lanzarote Naar Lanzarote? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie