info-lanzarote.nl


Reisinformatie Lanzarote

Main Page Content:

Ad Google

Mirador del Rio


El Mirador del Rio is een uitkijkpunt aangelegd op de top van El Risco de Famara, een klif van ruim 470 meter hoog. El Risco de Famara is een grote klif dat zich in de lengterichting over 22 kilometer uitstrekt van Punta Fariones, het noordelijkste punt van Lanzarote, naar Morro del West, in de buurt van Teguise.

El Mirador ligt in het noordelijkste deel van Lanzarote, waar je een van de meest spectaculaire panorama van het eiland te zien krijgt. De Mirador biedt een adembenemend uitzicht over de hele Chinijo Archipel (natuur reservaat), waaronder de Famara klif en het eiland La Graciosa. Het geeft een visueel effect dat normaal gesproken alleen vanuit een vliegtuig gezien kan worden.
Het observatiepunt Mirador del Rio is ontworpen door de Spaanse kunstenaars Cesar Manrique en Jesus Soto. De architect Eduardo Caceres heeft dit moderne architectonische kunstwerk uiteindelijk gerealiseerd. El Mirador del Rio is de belangrijkste van de vele gebouwen die zijn ontworpen door de kunstenaar en architect Cesar Manrique.


Lanzarote uitzicht vanaf Mirador del Rio


Het gebouw ligt tussen twee bijzonder belangrijke geologische kenmerken. Aan de ene kant de indrukwekkende Famara klif en aan de andere kant de Corona vulkaan. El Mirador is aan de buitenkant nauwelijks zichtbaar omdat het op een subtiele en ingenieuze wijze gecamoufleerd is. Het is namelijk bedekt met zware vulkanische gesteente dat overeenkomt met haar omgeving.

Het gebouw is toegankelijk via een kronkelende gang, waarin zich enkele nissen bevinden die met traditionele keramiek versierd zijn, gemaakt door de Lanzarote ambachtsman Juan Brito. Na het passeren van de ingang komen we bij twee grote gewelven waarin twee grote glazen ramen bevinden: de ogen van de Mirador met een buitengewone uitzicht op de Archipel. De twee ronde vensters verhogen het effect van een panoramisch uitzicht, waarin gelijktijdig het gewelf met licht wordt overspoeld en het in verbinding staat met de natuur buiten. In deze ruimte vind je twee beelden, gemaakt van ijzeren staven en platen, die aan het plafond zijn opgehangen.
Van hieruit (de cafetaria) heb via de wenteltrap toegang tot de bovenliggende etages. Op de eerste etage vind je een souvenirwinkel. In deze ruimte is ook een kleine kamer met raam van waaruit je zicht hebt op de vulkaan la Corona. Verder via de trap omhoog kom je op het dakterras.
Vanuit de grote zaal met de gewelven kun je ook op een balkon komen die boven de afgrond hangt. De reling van het balkon is gemaakt van ijzer en hout dat het uiterlijk van de boeg van een schip geeft. Symbolisch verandert het eiland daarmee in een zeilschip, die richting het noorden op de Atlantische Oceaan vaart.

Op een heldere dag heb je een prachtige uitzicht over het natuurpark van de archipel Chinijo. Op de voorgrond ligt het eiland La Graciosa, met daarachter de eilanden Montana Clara, Roque del Oeste en Alegranza. Vanaf het uitzichtpunt heb je zicht op de voet van de klif Famara en de oudste zoutmijnen van het eiland, de Salinas del Rio.


Chinijo Archipel


De Chinijo Archipel is een groot beschermd marine reservaat aan de noordkust van Lanzarote. Het strekt zich uit over een gebied van 70.700 hectaren en is daamee de grootste marine reservaat in Europa. De Archipel wordt gevormd door de eilandjes La Graciosa, Alegranza, Montana Clara, Roque del Este, Roque del Oeste (ook wel Roque del Infierno) en de kliffen van Famara. Alleen het eiland La Graciosa is bewoond.
Het gebied is van uitzonderlijke landschappelijke en ecologische waarde. Het werd in 1995 opgericht met als doel om een duurzame exploitatie van de visbestanden te garanderen. Binnen de beschermingszone is elke vorm van zeevisserij verboden, met uitzondering van de traditionele visserij. Daarnaast is ook jacht op andere levensoorten binnen dit gebied verboden. Dit zorgt ervoor dat hagedissen en diverse vogelsoorten hier een veilig onderkomen hebben.


Meer informatie over Mirador del Rio en de Chinijo Archipel:Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Lanzarote Lastminute Nu supervoordelig naar Lanzarote. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Lanzarote Bekijk hier jouw reis naar Lanzarote! Jouw vakantie goed geregeld.Aanbiedingen Lanzarote Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.Vakanties op Tenerife Naar Puerto del Carmen? Altijd scherp geprijsd.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in LanzaroteHet weer in Lanzarote

Het weer in Lanzarote, weersvoorspelling Lanzarote, Canarische Eilanden

- -

Advertentie

 

Eiland hoppen Vakantie naar de Canarische Eilanden. Bezoek Lanzarote, Tenerife en meer.Vakantie in Lanzarote Ontdek Lanzarote met Sunweb Vakanties.Lanzarote vakantie Vakantie naar het authentieke Lanzarote. Boek de mooiste vakanties online.Zonvakantie Lanzarote Naar Lanzarote? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie