info-lanzarote.nl


Reisinformatie Lanzarote

Main Page Content:

Ad Google

La Geria


La Geria is de beroemde wijnstreek van Lanzarote. Het gebied strekt zich uit langs een smalle straat tussen Uga en het Monumento al Campesino, in de nabijgelegen heuvels. Het landschap ziet er niet uit alsof de wijnbouw hier zou kunnen gedijen. De wijnstokken zijn individueel geteelt in kuilen op laaggelegen gebieden. De putten zijn elk omgeven door een kleine muur die bedoeld is om de wijnstok te beschermen tegen de soms nogal sterke wind. In de put is de druivenras Malvasia aangeplant, die oorspronkelijk is ingevoerd uit Kreta. Nadat op Lanzarote het toerisme ontwikkelde, werden ook andere druivenrassen verbouwd om er rode wijn en Rosé van te maken, die van nature niet in La Geria voorkwamen.

La Geria, wijnstreek Lanzarote


Langs de ongeveer 15 km lange weg liggen meerdere wijnhuizen, die dagelijks druk worden bezocht door toeristen. De Bodega El Grifo is de bekendste en grootste wijnmakerij van Lanzarote. De wijnen van El Grifo worden echter geproduceerd in Playa Honda. Maar ook in de Bodega is de wijn te koop.
Een bezoek aan het wijnmuseum dat naast de wijnproeverij en winkel ligt is zeker de moeite waard. De toegang is gratis en het museum is geopend van 10.30 tot 18.00 uur.

Een tip is om in de middag de tijd te nemen voor het verkennen van de wijnstreek en een bezoek aan de wijngaarden, omdat dan bijna alle toeristische bussen weer zijn vertrokken.

Meer informatie over La Geria:Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Lanzarote Lastminute Nu supervoordelig naar Lanzarote. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Lanzarote Bekijk hier jouw reis naar Lanzarote! Jouw vakantie goed geregeld.Aanbiedingen Lanzarote Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.Vakanties op Tenerife Naar Puerto del Carmen? Altijd scherp geprijsd.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in LanzaroteHet weer in Lanzarote

Het weer in Lanzarote, weersvoorspelling Lanzarote, Canarische Eilanden

- -

Advertentie

 

Eiland hoppen Vakantie naar de Canarische Eilanden. Bezoek Lanzarote, Tenerife en meer.Vakantie in Lanzarote Ontdek Lanzarote met Sunweb Vakanties.Lanzarote vakantie Vakantie naar het authentieke Lanzarote. Boek de mooiste vakanties online.Zonvakantie Lanzarote Naar Lanzarote? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie