info-lanzarote.nl


Reisinformatie Lanzarote

Main Page Content:

Ad Google

Lanzarote informatie

Inleiding


Lanzarote ligt op 140 kilometer van de kust van Afrika en 1.000 kilometer van het Iberisch schiereiland. Het is het meest oostelijk gelegen eiland van de Canarische Eilanden.
Lanzarote is een vulkanisch eiland dat grotendeels uit een dorre woestijnlandschap bestaat. Het is bedekt met lavavelden die in de 18e eeuw zijn ontstaan door vulkanische uitbarstingen.

Volgens de overlevering dankt het eiland Lanzarote haar naam aan de Genuese navigator Lancelotto Malocello. Hij arriveerde in 1312 op Lanzarote, op zoek naar de broers Vivaldi die in 1291 de Canarische Eilanden hebben aangedaan op weg naar hun reis naar India, en wiens lot onbekend was. Uiteindelijk is Lancelotto twee decenia op het eiland gebleven.

De verovering van Lanzarote was pas 100 jaar na de ontdekking. In 1402 kwam Juan de Bethencourt aan wal op het naburige eiland La Graciosa om vandaar de aanval op Lanzarote voor te bereiden. Maar tot zijn grote verbazing ontvingen de eilandbewoners, die jarenlang hadden geleden onder continue aanvallen van piraten, hen zeer vriendelijk. Bethencourt vestigde er vervolgens een regering onder de kroon van Enrique III de Castilla.

Gedurende vele eeuwen tot op vandaag zijn de Canarische Eilanden geidentificeerd als een van de plekken waar het verdronken land Atlantis zich zou hebben bevonden. Volgens de Griekse filosoof Plato lag het eiland Atlantis buiten de Middellandse Zee, dus nog verder dan de Zuilen van Hercules (de Straat van Gibraltar). Door een catastrofe zou Atlantis plotseling zijn verdwenen. Alleen de Azoren en de Canarische Eilanden, zouden als toppen van de Mid-Atlantische Rug na de ramp boven de zeespiegel overgebleven zijn.

Lanzarote
Meer informatie over Lanzarote:Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Lanzarote Lastminute Nu supervoordelig naar Lanzarote. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Lanzarote Bekijk hier jouw reis naar Lanzarote! Jouw vakantie goed geregeld.Aanbiedingen Lanzarote Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.Vakanties op Tenerife Naar Puerto del Carmen? Altijd scherp geprijsd.-

Advertentie

 

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in LanzaroteHet weer in Lanzarote

Het weer in Lanzarote, weersvoorspelling Lanzarote, Canarische Eilanden

- -

Advertentie

 

Eiland hoppen Vakantie naar de Canarische Eilanden. Bezoek Lanzarote, Tenerife en meer.Vakantie in Lanzarote Ontdek Lanzarote met Sunweb Vakanties.Lanzarote vakantie Vakantie naar het authentieke Lanzarote. Boek de mooiste vakanties online.Zonvakantie Lanzarote Naar Lanzarote? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie

 


Advertentie