info-lanzarote.nl


Reisinformatie Lanzarote

Main Page Content:

Ad Google

La Cueva de los Verdes


La Cueva de los Verdes ligt in de noordelijke gemeente Haria en maakt onderdeel uit van het Natuur Monument van "Malpais de la Corona", een uitgestrekte vulkanische landschap. Cueva de los Verdes is een reis naar het binnenste van de aarde, een spectaculaire en unieke ervaring. De tunnel, gevormd door de Corona vulkaan, is een van de meest uitgebreide en interessante ondergrondse gangenstelsel van de wereld. Langs deze tunnel zijn er minstens zestien Jameos. Dit zijn openingen die toegang bieden naar verschillende grotten. De tunnel is meer dan zes kilometer lang en loopt van de krater van de vulkaan tot aan de zee, waarvan het laatste gedeelte onderwater ligt. Zowel "Cueva de los Verdes" en "Jameos del Agua" maken onderdeel uit van deze ondergrondse grottenstelsel.


Ingang Cueva de los Verdes op Lanzarote


Deze formatie is het resultaat van de eruptie van de vulkaan La Corona. Een uitgebreide ondergrondse vulkanische tunnel van ruim zes kilometer lang, dat loopt van de kegel van de vulkaan richting de zee. De vulkanische tunnel is gevormd door afkoeling en stolling van de oppervlakkige lavastroom in contact met lucht, terwijl de vloeibare magma eronder blijft stromen. De gedeeltelijke instorting van een sectie van de tunneldak vormt de structuur dat in Lanzarote bekend staat als "Jameo", een opening die toegang biedt tot de andere grotten.

De een kilometer lange strook dat voor bezoekers toegankelijk is, bestaat uit boven elkaar liggende galerijen die verticaal met elkaar zijn verbonden. Op sommige delen zijn er drie niveaus.

Vooral geweldig is het kleurbereik die de gewelven en de muren van de grot sieren. De rode kleuren zijn ontstaan door oxidatie van ijzer. De verschillende okertinten komen van de weerkaatsing van licht op de zoutuitslag, wat is afgezet door oppervlaktewater dat naar beneden sijpelt.


de grotten Cueva de los Verdes op Lanzarote
Meer informatie over Cueva de los Verdes:Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Lanzarote Lastminute Nu supervoordelig naar Lanzarote. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Lanzarote Bekijk hier jouw reis naar Lanzarote! Jouw vakantie goed geregeld.Aanbiedingen Lanzarote Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.Vakanties op Tenerife Naar Puerto del Carmen? Altijd scherp geprijsd.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in LanzaroteHet weer in Lanzarote

Het weer in Lanzarote, weersvoorspelling Lanzarote, Canarische Eilanden

- -

Advertentie

 

Eiland hoppen Vakantie naar de Canarische Eilanden. Bezoek Lanzarote, Tenerife en meer.Vakantie in Lanzarote Ontdek Lanzarote met Sunweb Vakanties.Lanzarote vakantie Vakantie naar het authentieke Lanzarote. Boek de mooiste vakanties online.Zonvakantie Lanzarote Naar Lanzarote? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie