info-lanzarote.nl


Reisinformatie Lanzarote

Main Page Content:

Ad Google

Castillo de San Jose


Net ten noorden en buiten de stad Arrecife ligt het in opdracht van koning Karel III gebouwde Castillo de San Jose uit 1776. Het ligt op een acht meter hoge klif op het schiereiland de Cueva de Ines. Het kasteel wordt door de lokale bevolking het "hongerkasteel" genoemd. Na de massale vulkaanuitbarstingen op Lanzarote in de 18e eeuw leed de bevolking grote honger. De bouw van het kasteel moest volgens de plannen van de ingenieur Alfonso Ochando uiteindelijk werk aan de bevolking bieden, maar ook bescherming tegen aanvallen van piraten.
Het Castillo de San Jose is in 1974 door de kunstenaar Cesar Manrique (1919-1992) getransformeerd in het verblijf voor het Museum van de Intenationale Hedendaagse Kunst (Museo Internacional de Arte de Contemporaneo). Daartoe behoren ook een restaurant met panoramisch uitzicht op de zee en een vernieuwde, grote zaal voor concerten en bijeenkomsten. De galerie herbergt nu schilderijen van de Spaanse kunstenaars , waaronder Joan Miro, Manolo Millares, Oscar Dominguez, Gerardo Rueda, Eusebio Semperez, Agustin Cardena en van Cesar Manrique zelf.
Castillo de San Jose in Arrecife
Arrecife bezienswaardigheden en activiteiten


  • Calle Leon y Castillo is de winkelstraat van Arrecife. Hier vind je behalve winkels ook meerdere restaurants en bars met terrasjes.
  • Arrecife heeft ook een witte zandstrand, Playa del Reducto. Deze ligt in het zuiden van de stad, tussen het regeringsgebouw "Cabildo de Lanzarote" en het Gran Hotel.
  • De kerk "Iglesia Matriz de San Gines Obispo" is gebouwd in 1667 en gewijd aan de patroonheilige van het eiland Lanzarote. In de 18e en 19e eeuw is de kerk meerdere keren verbouwd.
  • Arrecife heeft een stadspark "Parque Islas Canarias" dat naast de Gran Hotel aan zee ligt.
  • De markt van Arrecife wordt elke zaterdag van 9 uur tot 14 uur op Plaza de Las Palmas gehouden.
  • El Charco de San Gines is een lagune met helderbauw water, dat via een kanaaltje is verbonden met de oceaan. Het is de thuishaven voor diverse vissersbootjes. Hier omheen bevinden zich vissershuisjes, maar ook restaurants en bars waar je 's avonds kan eten of op terras kan zitten en genieten van het mooie uitzicht.
  • Het Internationaal Museum voor Hedendaagse Kunst gevestigd in Castillo de San Jose ligt in het oosten van Arrecife.
  • Het Archeologisch Museum van Lanzarote, gevestigd in Castillo de San Gabriel is het archeologisch en etnografisch museum van Lanzarote waar je vondsten van opgravingen op Lanzarote kunt bekijken.
  • Cultureel centrum El Almacen.
  • Los Marmoles, de haven van Arrecife.

Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Lanzarote Lastminute Nu supervoordelig naar Lanzarote. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Lanzarote Bekijk hier jouw reis naar Lanzarote! Jouw vakantie goed geregeld.Aanbiedingen Lanzarote Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.Vakanties op Tenerife Naar Puerto del Carmen? Altijd scherp geprijsd.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in LanzaroteHet weer in Lanzarote

Het weer in Lanzarote, weersvoorspelling Lanzarote, Canarische Eilanden

- -

Advertentie

 

Eiland hoppen Vakantie naar de Canarische Eilanden. Bezoek Lanzarote, Tenerife en meer.Vakantie in Lanzarote Ontdek Lanzarote met Sunweb Vakanties.Lanzarote vakantie Vakantie naar het authentieke Lanzarote. Boek de mooiste vakanties online.Zonvakantie Lanzarote Naar Lanzarote? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie