info-lanzarote.nl


Reisinformatie Lanzarote

Main Page Content:

Ad Google

Castillo de San Gabriel


Arrecife werd voor het eerst genoemd in de 15e eeuw als een klein vissersdorp. De naam dankt de stad aan het zwarte vulkanische rif, waarachter de boten bescherming konden zoeken tegen aanvallen van piraten.
Tegen het einde van de 16e eeuw begon Arrecife te groeien door de handel tussen de Oude Wereld en de Nieuwe Wereld. Daarmee werd de stad ook erg populair bij zeepraten. In 1571 werd Arrecife volledig geplunderd door de beruchte zeepiraat Dogan. Enkel jaren daarna begon men met de bouw van Castillo de San Gabriel op het klein eiland Islote de Fermina. Dit moest de haven bescherming bieden tegen de piraterij. Maar in 1586 werd deze door piraten verwoest.
De huidige Castillo de San Gabriel, met klokkentorens en wachthuizen, werd omstreeks 1590 in opdracht van de Spaanse koning Philipp II van Spanje gebouwd volgens ontwerp van Leonardo Torriani. Hij ontwierp ook het Castillo de Santa Barbara in Teguise.
In het Castillo de San Gabriel is nu het Archeologisch Museum van Lanzarote gevestigd. Hier worden de vondsten uit het Oud-Canarische tijdperk tentoongesteld, waaronder een monoliet van de Guanchenpaleis Zonzamas, enkele grafstenen en kleifiguren.
Castillo de San Gabriel in Arrecife
Arrecife bezienswaardigheden en activiteiten


  • Calle Leon y Castillo is de winkelstraat van Arrecife. Hier vind je behalve winkels ook meerdere restaurants en bars met terrasjes.
  • Arrecife heeft ook een witte zandstrand, Playa del Reducto. Deze ligt in het zuiden van de stad, tussen het regeringsgebouw "Cabildo de Lanzarote" en het Gran Hotel.
  • De kerk "Iglesia Matriz de San Gines Obispo" is gebouwd in 1667 en gewijd aan de patroonheilige van het eiland Lanzarote. In de 18e en 19e eeuw is de kerk meerdere keren verbouwd.
  • Arrecife heeft een stadpark "Parque Islas Canarias". dat naast de Gran Hotel aan zee ligt.
  • De markt van Arrecife wordt elke zaterdag van 9 uur tot 14 uur op Plaza de Las Palmas gehouden.
  • El Charco de San Gines is een lagune met helderbauw water, dat via een kanaaltje is verbonden met de oceaan. Het is de thuishaven voor diverse vissersbootjes. Hier omheen bevinden zich vissershuisjes, maar ook restaurants en bars waar je 's avonds kan eten of op terras kan zitten en genieten van het mooie uitzicht.
  • Het Internationaal Museum voor Hedendaagse Kunst gevestigd in Castillo de San Jose ligt in het oosten van Arrecife.
  • Het Archeologisch Museum van Lanzarote, gevestigd in Castillo de San Gabriel is het archeologisch en etnografisch museum van Lanzarote waar je vondsten van opgravingen op Lanzarote kunt bekijken.
  • Cultureel centrum El Almacen.
  • Los Marmoles, de haven van Arrecife.

Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Lanzarote Lastminute Nu supervoordelig naar Lanzarote. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Lanzarote Bekijk hier jouw reis naar Lanzarote! Jouw vakantie goed geregeld.Aanbiedingen Lanzarote Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.Vakanties op Tenerife Naar Puerto del Carmen? Altijd scherp geprijsd.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in LanzaroteHet weer in Lanzarote

Het weer in Lanzarote, weersvoorspelling Lanzarote, Canarische Eilanden

- -

Advertentie

 

Eiland hoppen Vakantie naar de Canarische Eilanden. Bezoek Lanzarote, Tenerife en meer.Vakantie in Lanzarote Ontdek Lanzarote met Sunweb Vakanties.Lanzarote vakantie Vakantie naar het authentieke Lanzarote. Boek de mooiste vakanties online.Zonvakantie Lanzarote Naar Lanzarote? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie


Advertentie