Lanzarote Bezienswaardigheden

Lanzarote BezienswaardighedenEl Mirador del Rio

El Mirador ligt in het noorden van Lanzarote, waar je een van de meest spectaculaire panorama van het eiland te zien krijgt. Het biedt een adembenemend uitzicht over het gehele natuurreservaat Chinijo Archipel, waaronder de Famara klif en het eiland La Graciosa. Het gebouw ligt tussen de indrukwekkende Famara klif en de Corona vulkaan.

Mirador del Rio


La Cueva de los Verdes

La Cueva de los Verdes is een uitgebreide ondergrondse vulkanische grottenstelsel met een lavatunnel van ruim zes kilometer lang, dat loopt van de kegel van de vulkaan richting de zee. Het is het resultaat van de eruptie van de vulkaan La Corona. Een deel van deze tunnel is toegankelijk voor bezoekers. Door de geavanceerde belichting in de grotten worden de geweldige kleuren van rood en okertinten zichtbaar en geeft dit een fantastisch kleurenspel.

Cueva de los Verdes


Timanfaya National Park

Het Tinanfaya Park beslaat een oppervlakte van ruim 51 vierkante kilometer. Het ligt in het zuidwesten van het eiland Lanzarote.
Het hele park is van vulkanische oorsprong en heeft meer dan twintig slapende vulkanen. Er is nog steeds veel vulkanische activiteit, met plekken waar de temperatuur kan oplopen boven de 100 graden Celcius aan de oppervlakte, en meer dan 600 graden Celcius op een diepte van 13 meter. Dit deel van het eiland is een must voor elke bezoeker van Lanzarote vanwege zijn unieke "maanlandschap" en zeldzame plantensoorten.

Timanfaya National Park


El Jardin de Cactus

De Cactustuin ligt bij Guatiza in de gemeente Teguise. Op een oppervlakte van 5.000 vierkante meter staan meer dan 7.500 cactussen, bestaande uit 1.100 verschillende soorten cactussen uit verschillende landen als de Chili, Peru, Madagascar, Tanzania, Mexico, USA en de Canarische Eilanden. Deze catustuin is door de kunstenaar Cesar Manrique ontworpen.


Jameos del Agua

Deze grot ligt in het noorden van Lanzarote. In Jameos del Aqua ligt een ondergrondse meer, waar kleine, witte krabben leven Het maakt met la Cueva de los Verdes onderdeel uit van een lavatunnel, die loopt van de vulkaan La Carona tot de zee.


Cesar Manrique Foundation

Een van de grootste toeristische attractie van Lanzarote is toch wel de Cesar Manrique Foundation. Deze ligt net buiten het dorpje Tahiche in de gemeente Teguise. Het centrum staat als een memorial aan de fabelachtige carriere van Cesar Manrique. Hij was ontwerper, beeldhouwer, schilder en landschapsarchitect. Hij had een visie over de ontwikkeling van Lanzarote voor het toerisme, zonder daarbij afbreuk te doen aan de natuurlijke schoonheid van het landschap. Het gebouw was oorspronkelijk het huis van Cesar Manrique. Het is gebouwd op een lavaveld en werd de belichaming zijn droom om te leven in harmonie met de natuur.

Cesar Manrique


Museum en El Monumento Al Campesino

Dit museum met monument Al Campesino ligt in het dorp Mozaga. Het monument is door de kunstenaar Cesar manrique ontworpen, ter ere aan de boerengemeenschap van het eiland Lanzarote. In de loop der eeuwen hebben de boeren van Lanzarote een unieke teeltmethode in de dorre omgeving van het eiland ontwikkeld.
Bij het museum is ook een restaurant, dat traditionele Canarische gerechten reserveert, en een souvenirswinkel, dat lokale handwerk verkoopt.Lanzarote kaart bezienswaardigheden


El Golfo

El Golfo(Charco de los Clicos) is een halfcirkelvormige vulkanische krater. De helft ervan is uitgehold door de zee en is gevuld met zeewater dat is gefilterd door het zwarte zand dat de lagune van de zee scheidt. De groene kleur in de kratermeer wordt veroorzaakt door algen die in het water leven. De contrast van de groene kratermeer met de zwarte zandstrand en vreemde ogende rotsformaties zorgt voor een heel spectaculair beeld.


Los Hervideros

Los Hervideros (de 'Hete bronnen') zijn een reeks van grotten en gaten die zijn uitgehold in een voormalige lavastroom. Deze rotsformatie ligt aan de zuidwestkust van Lanzarote. Als de golven met kracht zich in de grotten en gaten storten worden er bergen van kolkend schuim geproduceerd, waardoor deze branding op kokend water lijkt. Het is hier is mogelijk om rond de kliffen te wandelenen en te kijken vanaf een van de natuurlijke uitzichtbalkonnen naar de branding in de grotten.


Salinas de Janubio

De zoutpannen in Janubio liggen aan de zuidwestkust van het eiland langs de weg van Yaiza naar Playa Blanca. Dit is het grootste zoutwinningsgebied van de Canarische Eilanden. Op de weg naar Playa Blanca heebe je verschillende mogelijkheden voor een stop om de imposante zoutpannen van bovenaf te bekijken. De Salinas zijn slechts nog maar gedeeltelijk in gebruik omdat zoutwinning tegenwoordig van beperkt betekenia is. De Salinas de Janubio zijn nu een van de blikvangers van Lanzarote.


La Geria

La Geria is het wijnstreek van Lanzarote en staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Een van de wijnhuizen in dit gebied is El Grifo.
De wijnboeren hebben een unieke manier gevonden om op de lavagrond wijn te verbouwen. De wijnranken zijn geplant in kuilen gevuld met kleine lavastenen, die vocht kunnen vasthouden. Aan een kant is elke kuil afgeschermd met een muurtje van lavastenen ter bescherming tegen de passaatwinden.

Wijnstreek La Geria


Wijnmuseum El Grifo

El Grifo is de oudste wijnmakerij van de Canarische Eilanden. Het ligt in de buurt van het dorp Masdache op het eiland Lanzarote.
El Grifo werd opgericht in 1775. Tijdens zijn lange geschiedenis heeft het belangrijke onderscheidingen verdiend, waardoor de wijnen een internationale reputatie hebben opgebouwd.
Bij de wijnmakerij hoort ook een prachtig museum. Deze wijnmuseum geeft inzicht de geschiedenis van Lanzarote en de wijnmakerij, en de unieke karakter van de wijnen.

Wijnmuseum El Grifo


Arrecife

Arrecife is de hoofdstad van Lanzarote. De stad meer dan 58.000 inwoners. Arrecife heeft twee kastelen, Castillo San Gabriel en Castillo de San Jose. In het centrum vindt je winkels, een bouelvard en strand.

Arrecife


Castillo de San Gabriel

Deze fort ligt bij Arrecife, op een kleine eiland Islote de los Ingleses. Het herbergt het Etnografisch Museum van Lanzarote.
Oorspronkelijk was het een houten fort, gebouwd in 1573 ter verdediging van Arrecife tegen piraten en aanvallen vanuit Noord Afrika. Een paar jaar later was Castillo de San Gabriel al door brand verwoest door de piraat Morato Arraez. Felipe II besloot om de fort door de Italiaanse ingenieur Leonardo Torriani te laten herbouwen.

Castillo de San Gabriel


Castillo de San Jose

Het fort ligt bij Puerto de los Marmoles en werd gebouwd in 1799 ter bescherming van de haven tegen piraten. Het werd voornamelijk gebruikt voor de opslag van buskruit. In deze fort is nu het museum van de Moderne Hedendaagse Kunst gevestigd. De collectie van het museum omvat werken van Picasso, Tapies, Miro, Mompo, Millares en Cesar Manrique.

Castillo de San Jose